Sayfa: [1] 2 3 ... 18
  Yazdır  
Gönderen Konu: Temel akorlar (fotoğraflı)  (Okunma Sayısı 32049 defa)
kurucu admin
Kurucu Admin
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Haziran 11, 2007, 03:32:54 ÖÖ »

Linkleri görmek için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

bu linkte temel akorları fotoğraflandırılmış bir şekilde görebilirsiniz.
Liste aşağıdaki gibidir...umarım faydası olur..yorumlarınızı bekliyoruz

Do major (C)-Fa major (F)-La major (A)-Mi major (E)-Re major (D)
Si major (B)-Sol major (G)-Do minör (Cm)-Fa minör (Fm)
La minör (Am)-Miminör (Em)-Re minör (Dm)-Si minör (Bm)
Sol minör (Gm)-Do yedili (C7)-Fa yedili (F7)-La yedili (A7)
Mi major yedili (E7)-Re yedili (D7)-Si yedili (B7)-Sol yedili (G7)
Do diyez major(c#) yada re bemol major(Db)-
Si bemol major yedili (Bb7)
Do diyez minör(c#) yada Re bemol minör(Dbm)
Si bemol minör (Bbm)-Si bemol major(Bb)

Forum hakkında soru ve sorunlarınızı musicalnikli Forum Admin'e bildiriniz.

Forum yönetimiyle musical nikli Forum Admin ilgilenmektedir.
Site sahibiyle iletişim için tıklayın
Linkleri görmek içinKayıt Olun veya Giriş Yapın
<<<>>>
soyluturk
yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2007, 01:35:41 ÖÖ »

Mükemmel ya. Şimdi olmasada ilerde acayip işime yarayacak.Daha parmak egzersizlerini iyileştirmeye çalışıyorum. parmakların hızını sağlamadan şarkı veya ritim e geçişmez diye düşünüyorum. Çok Teşekkür ederim.
cowboy
yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2007, 10:34:50 ÖÖ »

ne sonrası kardes bunlardan başla şimdiden.akorlardan başla.

itar öğrenmeye başlıyacam ilk gitarım yamaha c40 olurmu acaba ?
musical
Forum Admin
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2007, 02:41:40 ÖÖ »

Alıntı sahibi: "cowboy"
ne sonrası kardes bunlardan başla şimdiden.akorlardan başla.

Herşeyın bır yolu yordamı ve sırası vardır.Parmak açma çalışmalarındayım demiş arkadaşımız siz kalkıp akorla başla dırek dıyorsunuz.Direk akorla başlanmaz,başlayan varsada yanlıs teknıklerle yanlıs bır sekılde gıtara baslıyor demektır.Bu yanlısları ılerıde duzeltemezsınız ısı en bastan sıkı ve dogru teknıklerle ogrenmeye bakın.

Soyluturk;Daha parmak egzersizlerini iyileştirmeye çalışıyorum. parmakların hızını sağlamadan şarkı veya ritim e geçişmez diye düşünüyorum.

Dusuncenıze katılıyorum dogru yoldasınız.

Sevgilerle...
cowboy
yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2007, 11:01:25 ÖS »

dostum farketmez akorlara bastıkca alışacak mesela kursa gidiyorsun akorları ve ritimleri öğrenicen.hocadan ondan sonrası sana kalıo.ben her hafta 2 akor yazdırdıydım.amaa tabiki sırf çalışmak çalışmak çalışmak o akorları basmayı hızlandırmak için çalışmak gerekir.ha sonra ha önce.akorlar ve ritimlerden sonra arpej.işte böle hızlanmak senin elinde.illaki uzun süre egzersiz yaparak gitardan soğumaman için diyorum.yani sizin düşüncenize lafım yok doğru bir yolmuş aslında ama yinede çok fazşla aynı egzersizlerde kalmamak lazım gitardan soğumaya neden olur.

itar öğrenmeye başlıyacam ilk gitarım yamaha c40 olurmu acaba ?
musical
Forum Admin
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Temmuz 11, 2007, 01:00:47 ÖÖ »

Sevgili cowboy;

Gitardan sogumak tabırınıze katılıyorum,aşırısı muhakkak yenı baslayan ınsanı sıkıcaktır fakat yapılması gerekıyor kı buda devamlı onu sadece calısın demek degıl.Ben uzun suredır gıtarla ılgılenıyorum ve yılların gecmesıne ragmen hala bu kromatık parmak alıstırmalarını gun ıcerısınde 10-15 dakıka gıtarımı elıme ılk aldıgımda tekrar edıyorum ve artık parmak açma çalısması olarak degıl ısınma hareketlerı olarak degerlendırıyorum.

Bır dıger konuda akor-rıtım-arpej seklınde bır sıralama yapmıssınız arpej-akor-rıtım seklınde calısırsanız daha duzenlı ve saglıklı olur.Belli kalıplasmıs arpej çalısmalarını once bos tellerde hıcbır akor basmadan calısırsanız arpejden sonra akor calısmalarına gectıgınızde her calıstıgınız akorda dıger elınızın parmaklarınıda kullanarak ıkısını bır arada goturmus olursunuz.Once akor calıstıgınızda sadece sağlak ısenız sol el çalısmıs olacaksınız yanı bos calısma oluyor once arpej calısırsanız akor basmayı ogrenırken bır yandan da her bastıgınız akorda degısık arpejler kullanarak sağ elımızın parmaklarınıda gelıstırmeye devam etmıs olursunuz.Yanı secım sıze kalmıs ama mantıklı olanı budur.

Son olarak akor-rıtım ogrendıkten sonra sankı hoca gerekmıyormus gıbı algıladım,gıtar sadece akor ve rıtımden ıbaret degıldır.Armonısı osu busu vardır.Tamam basıt olarak baktıgınızda dedıgınız gıbı fakat ılerı sevıye bakarsanız bu iş hiçte kolay olmuyor.Ben klasık gıtar ile ilgilenen bırıyım dokuz senedır de klasık gıtar calıyorum.2 sene klasık egıtım veren bır hocadan ders aldım daha sonra hocam yurt dısındakı bır unv'ye gecınce calısmalarımız ıkı sene olmasına ragmen bıtmıs degıl,yarım kalmıs oldu.Hocam gıdınce bır yaz(3 ay) Yurt dısında İngiltere'de gene klasık gıtar egıtımı aldım sonrasında bana bır seyler verecek hoca bulamadıgımdan dolayı calısmalarıma kendım tek basıma devam etmek zorunda kaldım.Ama alt yapım saglam oldugundan cok fazla zorlanmadım.İşin ciddiyeti ve yapmak ıstedıklerınız cok onemlı herkes sahılde gıtar calabılır ama herkes vırtuoz olamaz.

Yanlıs anlasılma olmasın dıye aramızda uzunca yazdım.Umarım anlasılmısızdır.

Sevgilerle...
gripin_cix
yeni üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Temmuz 11, 2007, 11:44:33 ÖÖ »

ya yeni elektro gitar calmaya basladım egzersizler yapıyorum devamlı alısabilmek için ama akorları cok karıstırıyorum büyük bir sekilde akorların resmini gönderebileck olan var mı? (acıklamalı) :oops:

lektro gitara yeni basladım yardıma ihtiyacım varr=((
musical
Forum Admin
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Temmuz 11, 2007, 01:10:20 ÖS »

Konunun basında admin'imiz lınkını vermış.

Linkleri görmek için Kayıt Olun veya Giriş Yapın

Burada guzel bır sekılde en çok kullanılan akorlar resımlı ve altındada acıklamasıyla mevcut zaten.Gozden mı kacırdınız yoksa daha farklı bır seymı ıstıyorsunuz.

Sevgilerle...
Sayfa: [1] 2 3 ... 18
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: